Rss Feed


  1. Tänään on vuorossa perinteinen joulusinappi. Meillä tehtiin sinappia jo toisen kerran, niin eikö se silloin ole jo perinne? Sinappi on täysin Rumpalipojan taidonnäyte ja etikettien valmistaminen jäi minun vastuulleni. Perunaleimasimesta innostuneena lätkin sillä joka paikkaan ja jos jonkinlaiseen paperiin. Etiketitkin saivat osansa. Sinapin nimi on Kalevanlinnan Sinappi, nimi juontaa asuinpaikasta. Voiko olla ylellisemmän kuuloista sinappia? Maun ylellisyydestä saadaan varmuus vasta muutaman päivän kuluttua, kun sinappi on maustunut tarpeeksi. Tästä satsista tuli aika makoisaa. Rumpalipoika pohti päänsä puhki, että mikä voisi olla tänä vuonna salainen ainesosa. Hunaja, tabasco, chili vai BBQ-kastike? Arvaatko maistamatta mikä se on?


    Sinappiohje:

    2 dl kermaa
    2 dl sokeria
    2 dl sinappijauhetta
    2 kananmunaa
    1 rkl etikkaa
    salainen ainesosa

    Sekoita kaikki ainekset kattilaan. Laita kattila liedelle, sekoita koko ajan kunnes sinappi alkaa saostua. Ota kattila liedeltä ja anna sinapin jäähtyä. Lisää salaiset ainesosat ja etikka. Purkita ja laita jääkaappiin. 

    Etiketit voi kiinnittää ennen tai jälkeen purkittamisen. Tähän käy hyvin liima tai kontaktimuovi, mutta itse halusin hifistellä ja laitoin decoupage-lakalla etiketit kiinni purkkiin. Toimii!





    VINK VINK: Etikan sijasta voi käyttää myös vaikka konjakkia. 
    VINK VINK VINK: Pilttipurkit on aika sopivia ja edullisia sinappipurkkeja. Suosittelen! 

    Sinappiherkkuja on nähtävillä myös Talossa maalla. Klikkaa jo!

  2. 1 kommenttia:

    1. Minna kirjoitti...

      Veikkaan chiliä, mut voi se olla bbq:kin. Meillä oli viskiä ja kanelia, jam.
      Mä en vaan ehtinyt tehdä etikettejä, höh.
      Muuten tän päivän aamulehdessä oli sinappiohjeita! Ajan hermolla ollaan nääs :D

    Lähetä kommentti