Jo 23. päivä! Apua! Onneksi on vielä hyvin aikaa tehdä kaikkea tarpeellista. Hehe. Tänään on vuorossa tuunatut tortut. Vielä enemmän "hehe". Perinteiset joulutortut on aina niin isoja, että ähky iskee puolessa välissä. Anoppikokelaalta joskus muinoin bongasin hyvän reseptin: pienet neliötortut. Yksi torttulevy jaetaan kahdeksaan samankokoiseen neliöön ja niihin painetaan keskelle pieni kuoppa vaikka lusikalla. Kuoppaan laitetaan Sunnuntain Vaniljarahkavalmistetta ja sen päälle luumuhilloa. Pikkutortut kannattaa voidella kananmunalla ennen luumuhillon levitystä, ettei tule suttuista jälkeä.
Jos taas pitää enemmän suolaisista tuningeista, niin voitaikinalevyt voi jakaa kolmeen tai neljään osaan ja laittaa päälle vuohenjuustoa ja pinjansiemeniä. Taas kannattaa voidella ennen päällisten laittoa.
Molemmat ovat oikein hyviä pikkunaposteltavia teen, kahvin tai glögin kanssa. Kannattaa kokeilla!
Kuuraista ja glögintuoksuista aaton aattoa!
Villa Töllissä on näytillä Tsaarin suolakurkkuja. Hopotihop!
0 kommenttia:
Lähetä kommentti